lördag 14 november 2009

Rödvinssås

En lördagkväll i november ordnade jag en lite mysmiddag för mig och Andreas. Rödvinssås brukar ju var gott och denna var både enkel och supergod!

Jag hackade en scharlottenlök och fräste den i lite smör. Hällde sedan i 4 dl vatten och en köttbuljongtärning, 1 msk balsamvinäger, 2 dl rödvin, 2 msk tomtatpuré, 2 tks råsocker och 2 tsk soja och lät det koka 15 minuter.
Blandade 1,5 msk majsena med lite vatten och vispade i det, lite i taget.
Saltade och pepprade sedan en aning innan det var dags att äta!

Kommentar: Skulle ju kunna läst hela receptet och fattat att jag skulle silat såsen... Men att löken var med gjorde inte så mycket... sjönk nog mest till botten!

Passar till: Ja, till rött kött känns det som!

Betyg: 8

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar